Боряна Пенева


Боряна Пенева
София

Боряна е родена на 30 септември  1988 година в Шумен. Там прекарва и първите 18 години от живота си. След това започва да учи Актьорство за драматичен театър в класа на проф. Атанас Атанасов в НАТФИЗ.

Скоро след завършването си става част от трупата на Театър „Реплика“. Именно там се среща с документалния театър и режисьори като: Георг Жено,  Марий Росен, Явор Гърдев, Семьон Александровски, както и със съратниците от Реплика – Благой Бойчев и Ованес Торосян.

Оттогава Боряна криволичи между театъра, заниманията с деца и пътуванията. Появяват се и двете й деца, които са нещото, с което най-много с гордее.

В осемгодишния си творчески път, Боряна има над 20 роли на различни сцени и в различни театри. А само от няколко месеца има и ново поприще, на което се изявява – семейния им youtube канал – Ние, нашите и кучето - https://www.youtube.com/channel/UCvRMBgaVfYtJ5XjdFV70kEg

Най-хубавото събитие за Боряна за 2019 година е сватбата на плажа с любимия й Милко Йовчев, а сега очаква с нетърпение и новото си поприще – актьорските школи РЕПЛИКА.